Vrtić kod kuće#ostani doma

Dragi roditelji, draga djeco

iako se mnogi ne družimo uživo, vi znate da naš vrtić radi na drugi način :) !
Naša uprava i ravnateljica marljivo rade na svim važnim organizacijskim i materijalnim izazovima, administrativnoj podršci,  tehnička služba čini naše prostore čistima i spremnima na povratak djece, naše kuharice smišljaju fine, fine recepte…
A naši odgojitelji i stručne suradnice rade na tome kako biste ove dane u kojima se ne susrećemo uživo u vrtiću - proveli što lakše, ispunjenije i zabavnije.
Pozivamo vas stoga da nam se pridružite na platformi padlet na kojoj smo vam pripremili čak tri različite stranice!

I.
Ovdje smo vam stavili razne obavijesti, podršku za roditelje i pregršt zanimljivih obrazovnih sadržaja za igru s djecom.

https://padlet.com/radostzgstrucnitim/lycf7xk49iji

Sadržaje i teme ćemo periodički mijenjati i nadopunjavati kako bi uvijek bilo živo i zanimljivo – kao u vrtiću!
Školski obveznici naći će posebno veliko mnoštvo sadržaja vezano uz pripremu za školu te će ovu pedagošku godinu završiti spremni za sve izazove koji ih očekuju u njihovom školovanju.

II.
Ono što radite, kako provodite dane, čime se bavite, čega se igrate – podijelite s nama i jedni s drugima preko našeg drugog padleta:

https://padlet.com/radostzgstrucnitim/jo7m2u1v8k37

Tamo ćete naći slike, crteže, snimke, poruke djece djeci i odgajateljima, jednu Radost u malom ��
Pridružite nam se i pošaljite svoje uratke, ideje, pitanja, igre kojima se bavite. Tako ćete pomoći drugima da obogate svoju svakodnevnicu!

III.
Djeca doživljavaju događaje oko sebe na svoj način, različito od nas odraslih. Potrebna im je podrška da svoja iskustva s potresom i koronavirusom koje doživljavaju kao ugrozu i razloge radi kojih im se svakodnevica promijenila – u sebi prerade, integriraju i nadvladaju moguće tjeskobe i strahove.
Stoga smo organizirali i mjesto na kojemu ćemo stavljati stručne sadržaje vezane uz psihološku otpornost djece, te njihove crteže, izjave, načine suočavanja s nemilim događajima:

https://padlet.com/radostzgstrucnitim/lb5droo8e6vl

Kroz sve ćemo prolaziti zajedno i izaći jači nego ikad. Onako kako su naša djeca  kroz CAP program naučila – biti ćemo “jači iznutra”, psihološki otporniji. A to nam svima treba.
I na kraju, trebamo optimistično gledati u budućnost! Sve prolazi, tako će i ovaj naš #ostanidoma period proći. Dobro je svoj pogled usmjeriti naprijed i razmišljati o tome.
Stoga, pratite I koristite naše sadržaje, javite se stručnim suradnicima u vrijeme kad su vam na raspolaganju, jer zajedno je sve lakše nositi.

Srdačno vas pozdravljaju djelatnici DV Radost!
Ispiši stranicu